Vuoden parhaat musiikkivideot palkittiin Pumpeligaalassa!

30. Oulun Musiikkivideofestivaalit huipentuivat lauantai-iltana RioLivessä pidettyyn Pumpeligaalaan, jossa palkittiin vuoden parhaat kotimaiset musiikkivideot ja niiden tekijät. Tämän vuoden pumpelipalkinnot ovat taiteilija Heidi Kestin käsialaa.

Kotimaisen musiikkivideokilpailun pääpalkinnon Kultapumpelin voitti JuhoMaurinen ja Santeri Laasanen Tove Johnsonille ohjaamastaan Luonnonvoima (MUSCLE HEARTS) -videosta. Kultapumpelin ohjaaja sai pumpelipatsaan lisäksi Fotonordicin 3000 euron pääpalkinnon. Lupaavan uuden tekijän palkinnon, Teinipumpelin voitti pins.ku Tapan sut -videosta ja hänet palkittiin Teinipumpelilla ja Toast Postin palkinnolla.

Linssipumpelin ja Valofirman ja Kamerafirman tuotepalkinnon parhaasta kuvauksesta voitti Reetta Saarikoski Babelin Closer -videolla. Parhaasta jälkityöstä Postpumpelin ja Hi-Fi Studion sekä Aalto Speakersin tuotepalkinnon sai Henna Välkky & Samuel Häkkinen Erika Sirolan All In My Head videosta. Lisäksi kunniamaininnoin palkittiin Perttu SaksaAnthony PutkonenEzra Gould ja Atte Merikallio.

Kansanpumpelin voiton vei Slow Fall Slow Fallin Melancholy and Witchcraft -videolla, joka sai 221 ääntä 2062:sta yhteensä kansanäänestyksessä annetusta äänestä. Kansanpumpelista kisasivat kaikki kilpailuun lähetetyt 313 videota. Lisäksi Musiikin edistämissäätiö MES jakoi 2000 euron arvoisen Musiikkivideon edistämispalkinnon Gaselleille.

Arvovaltaiseen tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna musiikkivideo-ohjaaja Taito Kawata, ohjaaja ja valokuvaaja JIRINA sekä Kameron tuotantoyhtiön Juho Harjula.

Tuomariston perustelut:

KULTAPUMPELI: Pääpalkinto

Juho Maurinen & Santeri Laasanen (Luonnonvoima - MUSCLE HEARTS) - Tove Johnson)

Perustelut: Rakkaus voittaa, aina. Ainutlaatuinen idea kaikessa naiiviudessaan, mutta näin sitä ei ole aikaisemmin kerrottu. Eheä kokonaisuus, joka ei rönsyile. Työtä on tehty ajatuksella ja se näkyy lopputuloksessa. Yksimielisesti paras.

LINSSIPUMPELI: Paras kuvaus

Reetta Saarikoski (Closer – Babel)

Perustelut: Napakymppi. Kuvat ovat huolellisesti harkittuja sattumia. Videossa ymmärretään käytetty estetiikka tarkasti. Kuvaustyyli välittää välitöntä tunnelmaa videon alusta asti. Videossa on löydetty jotain aitoa ja kiehtovaa.

POSTPUMPELI: Paras jälkityö

Henna Välkky & Samuel Häkkinen (All In My Head – Erika Sirola)

Perustelut: Aina ei tarvitse lähteä New Yorkiin tai rendata farmissa. Kasariestetiikkaa – voiko sitä tehdä enää paremmin? Postissa tuotu oikeat asiat oikeille paikoille.

TEINIPUMPELI: Tuore tekijä

pins.ku, Pinjamaari Jokinen (Tapan sut – pins.ku)

Perustelut: Raikas tuulahdus Piritorilta. Kiinnostava artisti, joka hallitsee myös visuaalisuuden ja taiteensa kokonaisuuden. Video tuo lähemmäksi taiteilijan teosta.


KUNNIAMAININTA

Perttu Saksa (inside The Sphere – Kaukolampi)
Perustelut: Pysäyttävä. Videossa on luotu niin uskottava hahmo, ettei kysymyksiä jäänyt. Alusta loppuun vahvasti symbioosissa musiikin kanssa.

Anthony Putkonen (Kohti Tulta – Pystyyn Kuolleet Hipit)
Perustelut: Soittovideoiden kuningas. Tätä ei voitu jättää palkitsematta. Tarkkaan mietitty visio. Miekat tanaan!

Ezra Gould (Uusia Alkuja – Elias Gould)
Perustelut: Tässä videossa idea on kuningatar. Kolmella hahmolla ja yhdellä lokaatiolla saadaan aikaan yhtenäinen ja liikuttava tarina. Jäimme limboon.

Atte Merikallio (PopStar! – ANI)
Perustelut: Ohjaaja on ymmärtänyt rohkeasti kuljettaa katsojaa. Videossa uskalletaan keskeyttää biisi, käsittelemällä itseironisesti pop tähteyttä. Ei ollut budjettiongelmaa ja olimme on board with the idea.

Pressikuvia: https://www2.omvf.net/index.php?id=4254

Lisätietoja:
Juhani Oivo
Vastaava tuottaja / Producer
Oulun Musiikkivideofestivaalit / Oulu Music Video Festival
www.omvf.net
Project Manager
Doc Lounge Oulu
www.doclounge.se
+358 45 651 6596
juhani(at)omvf.net

newsletter twitter instagram facebook

EN

EN