Kotimainen Kilpailu

Ilmoittautuminen Oulun Musiikkivideofestivaalien 30. kotimaiseen kilpailuun on avattu ja musiikkivideoiden viimeinen jättöpäivä on tiistaina 6. kesäkuuta. Esiraati jakaa videot katselmus- ja kilpasarjaan ensimmäisen kopion perusteella. Esityskopion tulee olla toimitettu 14.7. mennessä.

KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN →

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry:n järjestämään kilpailuun voivat osallistua suomalaisten ohjaajien musiikkivideot, joita ei ole aiemmin esitetty festivaaleilla. Tekijöiden on myös mahdollista osallistua ulkomaisille artisteille tekemillään videoilla.

Kipailuun lähetetyt videot jaetaan esiraadituksessa kilpailunäytöksiin ja katselmusnäytöksiin. Kilpailunäytökset jaetaan temaattisiin kokonaisuuksiin ja kaikki videot esitetään festivaaleilla ilmaiseksi. Kaikki kilpailuun lähetetyt videot osallistuvat yleisöäänestykseen ja ne arkistoidaan OMVF:in hallinnoimaan maailman suurimpaan suomalaisen musiikkivideon arkistoon, joka sisältää tällä hetkellä 6657 teosta vuosilta 19942022.

Voittajat palkitaan festivaalin palkintojuhlassa Pumpeligaalassa lauantaina 26. elokuuta. Palkitut videot valitsee riippumaton tuomaristo. Tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna elokuva- ja musiikkivideo-ohjaaja Taito Kawata, ohjaaja ja valokuvaaja JIRINA ja Kameron tuotantoyhtiön perustaja ja omistaja Juho Harjula.

Kotimaisen kilpailun videoiden ohjaajat kisaavat paitsi ikuisesta kunniasta, myös pääpalkinnosta Kultapumpelista, jonka voittaja saa Fotonordicin lahjoittaman 3000 euron pääpalkinnon. Nuori lupaava ohjaaja palkitaan Teinipumpelilla ja Toastin tarjoamalla palkinnolla, ansiokkain jälkityö taas Postpumpelilla ja Hifistudion ja Aalto Speakersin tarjoamalla tuotepalkinnolla. Paras kuvaus palkitaan Linssipumpelilla ja Valofirman sekä Kamerafirman sponsoroimalla 2000 euron arvoisella kalustovuokrauspalkinnolla. Kansanpumpelin voittaja saa R-Collectionin lahjakortin. Itse Pumpelipatsaat ovat tänä vuonna kuvataitelija Heidi Kesti.

Lisäksi tuomaristo palkitsee neljä ansioitunutta ohjaajaa kunniamaininnoin ja Musiikin edistämissäätiö MES jakaa 2000 euron arvoisen Musiikkivideon edistämispalkinnon henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaista musiikkivideota.