Musiikkivideonäytökset

Kaarne Fredriksson & Paula Nousiainen: Queer people in hip hop

25.8. perjantai klo 14 | Valvesali | 5 €

Mehukkuus, upeus, leikki, tyylit, vapautuminen, ilo, juhla, yhteisö, haippimeiningit!!!!!!

Nämä asiat sykkivät sekä hiphopin että queeriyden ytimessä, mutta yhteistä niille ovat myös muun muassa valkopesu, systeeminen sorto (kolonialismi), elintilan ahtaus ja kapina. Näitä päällekkäisyyksiä ja niiden laskoksia tutkittaessa on löytynyt lukemattomia queerin hiphopin helmiä, joista osa nähdään tässä näytöksessä. Näytös on toive nostaa esiin upeita tekijöitä ja juhlia hiphopia, queeriyttä, vapautta, kapinaa ja mustaa kulttuuria ja historiaa - ja toisaalta kyseenalaistaa valkoista ja miehistä näkökulmaa. Kuraattoreita ovat näytöstä tehdessä inspiroineet hullut visuaaliset öyskyiset maailmat, bounce, kollektiivisen oppimisen praktiikka, flow, rakkaus ja sensuaalisuus sekä muoti.

Näytöksen kuraattorit Kaarne Fredriksson (they/them) ja Paula Nousiainen (she/he/they) ovat kämppikset, kollegat ja ystävät, mutta ovat myös tanssijoita, homoja, musavideofaneja ja hiphop-intoilijoita. Tärkeä huomio: molemmat ovat valkoisia hiphop-kulttuurin vieraita. Tämä näkökulma on hyvä ottaa huomioon näytöstä katsoessa.


Kuraattorien sisältövaroitukset: alastomuus, kiroilu, slurrit lyriikoissa, viittaukset rasismiin ja queerfobiaan, seksuaalinen kuvasto
Näytöksen suositusikäraja: K-13

Kaarne Fredriksson & Paula Nousiainen ovat paikalla näytöksessä

newsletter twitter instagram facebook

EN

EN