OMVF

Nousussa: JIRINA

Lauantai 27.8. klo 13 | Valvesali | 5 €

Kotimaisen musiikkivideokentän kärkinimiin Erika Vikmanin Syntisten pöytä -esikoisohjauksellaan ponnahtanut JIRINA on valokuvaaja, ohjaaja, taiteilija ja ennustajan tytär. JIRINAn ei tarvinnut katsoa äitinsä ennustuspalloon tietääkseen mitä hän haluaa tulevaisuudeltaan – 12-vuotiaana Jirina alkoi keskittyä valokuvaukseen ja rakastui ihmisten kanssa työskentelyyn sekä henkeäsalpaavien kuvien luomiseen.

JIRINA valmistui valokuvaajaksi Lahden muotoiluinstituutista ja on työskennellyt uransa aikana niin Isossa-Britanniassa kuin Suomessakin. Työssään hän keskittyy värikkäiden maailmojen, tarinoiden ja vahvojen tunnelatausten luomiseen yhteistyössä muiden visuaalisten ammattilaisten kanssa. Hänen töidensä ytimessä ovat liike, yhteys, vahvat ja elävät värit sekä intensiivinen ilmaisu. JIRINA tutkii teoksissaan usein seksuaalisuutta ja sukupuolta eikä pelkää lisätä mukaan hyppysellistä absurdia – huumoria ja hölmöyttä unohtamatta! JIRINAlle taiteen tekeminen on eskapismia todellisuudesta.

Festivaaleille JIRINA tulee esittelemään työtään musiikkivideo-ohjaajana ja valokuvaajana. JIRINAn kanssa pureudutaan turvallisemman tilan käytänteisiin kuvauspaikalla ja ohjaajabrändin rakentamiseen sekä sitä miten JIRINAn värikkäät ja provokatiiviset musiikkivideot ja teokset syntyvät.

Näytöksen kummina toimii Oulun Energia.