OMVF

Mestariluokka: Sheila Johansson

Perjantai 26.8. klo 18 | Valvesali | 5 €

Festivaalin kansainvälisessä mestariluokassa nähdään ohjaaja Sheila Johansson, joka on työskennellyt yhteistyössä mm. miljoonia Youtube-katselukertoja keränneen Seinabo Seyn, sekä ruotsin kärkipään räppäreihin lukeutuvan Silvana Imamin kanssa.

Johansson opiskeli elokuvaa yhdessä Skandinavian arvostetuimmista luovista kouluista, Beckman’s College of Designissa. Valmistuttuaan hän aloitti uransa AD:nä New Yorkissa McCann NY -mainostoimistossa. Parin vuoden Amerikassa työskentelyn jälkeen hän palasi Ruotsiin tavoittelemaan intohimoaan, liikkuvan kuvan parissa työskentelyä ja aloittikin nopeasti mainosohjaajana Tukholmassa. Johanssonia ovat edustaneet kärkipään agentuurit Iconoclastista New Landiin ja BWTGLDB GmbH:hon ja hän on työskennellyt monille suurille asiakkaille, kuten Mercedes Benzille, IKEAlle sekä Bumblelle.

Vuonna 2016 hänet palkittiin parhaan uuden ohjaajan sekä parhaan ohjaajan palkinnoilla ruotsalaisessa Roy-gaalassa. Johansson on ensimmäinen nainen, joka on koskaan palkittu kummallakaan näistä palkinnoista. Hänen työnsä on ansainnut jatkuvaa tunnustusta ja festivaaleilla pääsemme kuulemaan muun muassa siitä miten Johanssonin videot syntyvät, miten työkulttuuri eroaa Ruotsissa ja Amerikassa ja mikä ohjaajaa tänä päivänä inspiroi.

Näytöstä tukee Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.